• Fri Frakt 1-4 Arbetsdagar
 • Över 300 000 Nöjda kunder

 • Store_language---sv_SE
  Store code
  prevKeep your eyes open for our special Back to School items and save A LOT!
  localadd new
  localadd newCurrency---SEK
 • Kundservice
  • Artiklar

   Marmorskal - Del 1

   Kärt barn har många namn heter det. Marmor skal, Deluxe Marmor är några av de namn som finns, vi på Macskal har valt att kalla det White Marble.

   Vi säger bara snyggt, snyggt & snyggt! Skalet är stilrent och skyddar din iPhone 6 mot stötar, repor och vardagligt slitage samtidigt som det ger ett exklusivt marmor-utseende.

   Skalet är tillverkat i en glansig TPU silikon, med en greppvänlig yta.

   Denna produkt finns för iPhone 5, 6 & 6 Plus. Vi har även Marmor-skal till Macbook.

   Läs mer
  • Bloggfavoriter

   Dessies Favoriter

   Har du inte hört talas om Desirée ”Dessie” Nilsson, senaste åren så är det kanske dags att vakna upp ur din koma. Hon en av Sveriges absolut största bloggare och sedan Dessie startade sin blogg 2008, har hon ständigt varit en av de största profilerna inom bloggvärlden.

   Dessie har prytt omslaget på den populära tidsskriften Nöjesguiden. 2012 var även detta ett händelserikt år för Dessie. Hon deltog bland annat i Sverigeuttagningen till världens största skönhetstävling, Miss Universe Sweden, där hon tog sig ända fram till final. En tjej med många strängar på sin lyra. Imponerande!

   Här kommer Dessies favoriter från Macskal.se

   1. Rosa MacBook skal, 2. Svart iPhone-fodral, 3. Rosa iPhone USB-kabel , 4. Earpods - Rosa, 5. Design iPhone 5-skal.

   dessie

   Läs mer
  • Artiklar, iFashion

   3-MÅSTEN I NOVEMBER

   Höstens trender innebär allt från leopardmönstrat, detaljer, rutigt och mycket mer. Men innan du börjar frossa i trenderna, se till att ha en perfekt skal-kollektion att matcha det med! Här är novembers 3-måsten:

   1. Follow Your Heart - iPhone 5/5S skal

   2. illuminati Cat - iPhone 5/5S skal

   3. Poetic Justice - iPhone 5/5S skal

   Psst.. Följ oss på Instagram för nya tips varje dag!

   Läs mer
  • Bloggfavoriter, Featured

   Andreas Wijk <3 Macskal.se

   Andreas Wijk är alltså inte bara känd för sin smakfulla stil och uppmärksammade modeblogg, utan även berömd för klippen på Youtube där han delar med sig av sin musik som får många att smälta.

   Här ovan ser vi hur Andreas Wijk poserar med sitt supersnygga MacBook Pro skal 13" - Svart med kollegan och storbloggaren Kenza!

   Läs mer
  • Artiklar

   Vinnare av Facebook-tävlingen

   Under kvällen har det pågått en tävling på Facebook, som blev mycket uppskattat av våra "gillare". Vinnaren av Facebook-tävlingen & iWallet-skalet är:

   Annika Jademan

   Stort GRATTIS! Vänligen kontakta oss på info@macskal.se med rubriken "tävling".

   Läs mer
  • iNyheter

   iPhone 5C & iPhone 5S

   Apple presenterade häromdagen två nya iPhone-modeller. Oklart när det släpps i Sverige dock.

   De flesta ryktena om Apples nya iPhone-modeller stämde, iPhone 5S och iPhone 5C är presenterade. iPhone 5S är Apples nya flaggskepp med ny hårdvara, men samma design som iPhone 5, samt den billigare och färgglade iPhone 5C som blir ersättare till den populära iPhone 5.

   design_gallery_slide_green

   iPhone 5C

   Nya iPhone 5C ersätter iPhone 5 och är tänkt att nå ut till nya kunder med en lägre prislapp. Den kan beskrivas som en iPhone 5 med helt ny design och bjuder på några nyheter.

   Höljet är utav plast och finns att välja mellan fem färgglada kulörer som minst sagt får den att sticka ut. Dessa är grön, vit, blå, röd och gul. På insidan hittar vi en stålförstärkt ram tillsammans de andra komponenterna, men bjuder inte på några större överraskningar, förutom ny kamer, snabbare wi-fi och bättre stöd för lte här i Sverige.

   Batteritiden i iPhone 5C är något bättre än sin föregångare. Standbytiden sträcker sig till 250 timmar, vilket kan jämföras med de 225 timmarna i iPhone 5. Samtalstiden över 3G för iPhone 5C är 10 timmar, två timmar bättre än iPhone 5.

   iPhone 5C finns att välja med 16 gigabyte eller 32 gigabyte.

   iPhone 5S

   hero_start__posterframe

   Två nya kulörer

   Apple spinner vidare på aluminiumskalet med designen från iPhone 5, men den nya modellen kan väljas mellan tre kulörer, varav två är helt nya, rymdgrå och guld. Den tredje är den vita, eller silver som den heter, vilken ser lika ut som för iPhone 5.

   A7-chip med 64 bit

   Apple har utvecklat ett helt nytt A7-chip med 64-bit som levererar dubbelt så hög CPU och grafikprestanda än sin föregångare samt kör Open GL ES version 3.0, vilket öppnar upp för snyggare spel. Det nya chippet bidrar också till att enheten kan hålla sig vaken ungefär 20 % längre än sin föregångare. 10 timmar samtalstid med 3G och 250 timmar standbytid.

   M7

   M7 är namnet på en nya, mindre extraprocessor i iPhone 5S som samlar in data från accelerometern, gyroskopet och kompassen för att avlasta huvudprocessor som tidigare användes till detta. Utvecklare kan också använda nya API:er för M7-processorn som öppnar en ny värld för hälso- och fitnessappar.

   camera_interstitial

   Dubbla LED-blixtar

   iPhone 5S har två LED-lampor som går under namnet True Tone Flash, och förutom att ge starkare ljus, hjälper den kameran att justera intensitet och temperatur bättre vid fotografering.

   Ny kamera

   Kameran på baksidan har uppgraderats med större sensor och därmed större pixlar samt större bländare på f/2,2, vilket gör att kameran kan ta in mer ljus.

   Kameran i iPhone 5S har också utrustats med ny bildstabilisator och kan fotografera hela 10 bilder per sekund.

   120 fps

   Tack vare den nya processorna kan iPhone 5S spela in video i 120 bilder per sekund för att skapa snygga slow motion-klipp.

   touchid_hero

   Fingeravtrycksläsare

   Touch ID är en inbyggd 170 mikrometer tunn fingeravtrycksläsare i hemknappen som skannar av ditt finger och gör det väldigt enkelt att låsa upp sin enheten, bara håll fingret på hemknappen och din iPhone låses upp. Tack vare att sensorn läser av 360 grader spelar det ingen roll hur du pressar ditt finger mot hemknappen

   Touch ID kan även användas för att t.ex. bekräfta köp från App Store.

   Bättre Lte/4g-stöd

   Nya iPhone 5S stödjer hela 13 olika LTE-band och tre av dem, 800 (LTE band 20), 900 (LTE band 8) och 2600 (LTE band 7), är de som används mest här i Sverige av bl.a. Telenor, Tele2 och Telia.

   Pris och tillgänglighet

   iPhone 5S och iPhone 5C finns med 16, 32 och 64 gigabyte och släpps den 20 september i USA, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Japan, Singapore och Storbritannien. Det är oklart när de nya iPhone-modellerna släpps i Sverige, men vi tror de släpps 1-2 veckor efter det första släppet.

   De svenska priserna för iPhone 5S och iPhone 5C är också oklart, men de amerikanska priserna stämmer överens med vad iPhone 5 respektive iPhone 4S kostade tidigare, så räkna med samma priser här i Sverige.

   Källa: iPhoneguiden

   Läs mer
  • iNyheter

   Priserna på "Budget iPhone" iPhone 5C

   Mycket talar för att Apple inom kort kommer att lansera iPhone 5C, en något billigare modell av iPhone 5 med baksida av plast (polykarbonat för att vara exakt) och fler färger.

   Frågan många ställer sig är vad iPhone 5C kommer att kosta. Enligt sajten Phonearena kommer prislappen för ingångsmodellen att ligga på omkring 3 000 kinesiska yuan, vilket motsvarar omkring 3 200 svenska kronor.

   Som jämförelse ser de svenska priserna på dagens modeller ut så här:

   • Olåst iPhone 4 (8 GB) 3 295 kronor
   • Olåst iPhone 4S (16 GB) 4 795 kronor
   • Olåst iPhone 5 (16 GB) 5 995 kronor
   • Olåst iPhone 5 (32 GB) 6 995 kronor
   • Olåst iPhone 5 (64 GB) 7 995 kronor

   Eftersom iPhone 5C är tänkt att ersätta iPhone 4 och 4S är det inte orimligt att förvänta sig att priset blir liknande. Med andra ord kan vi nog räkna med ett svenskt pris på mellan 3 295 och 4 795 kronor beroende på mängden lagringsutrymme.


   Den som köper från en mobiloperatör kan som vanligt räkna med ett lägre pris, åtminstone om vi bortser från kostnaden för själva abonnemanget.

   Läs mer
  • iFashion

   Sommartips!

   Varje sommar är det alltid några gamla favoriter som åker fram och några nya som införskaffas. Riktiga semesterfavoriter, som känns typiska att ta med sig till semestern. Den här sommaren blir det dessa blingskal för min del; Diamond, Mirage & Snake. Samtliga är till iPhone 4, alternativ finns även för iPhone 5 här!

   Diamond - 199kr

   Mirage Guld - 149kr

   Snake - 139kr

   Läs mer
  • Guider, iNyheter

   Guide: Skapa Ringsignaler till iPhone

   När din kompis telefon ringer och hon har din favoritlåt som ringsignal "Jag önskar att jag också hade den ringsignalen" Det är möjligt, och det kostar dig inte ett öre!

   Du kan konvertera en låt eller ljudklipp i ditt iTunes-bibliotek till en ringsignal med några få enkla steg. Vi har en steg-för-steg guide för att visa dig hur du skapar grymma ringsignaler som gör dig unik!

   Steg 1: Starta iTunes på din stationära eller bärbara dator.

   Steg 2: Välj den låt eller ljudfil du vill använda från ditt iTunes-bibliotek.

   Steg 3: Högerklicka på låten och välj "Visa info".

   I fönstret "Visa info", val på fliken "Alternativ" och ändra "Stopp" och "Start-tid", för att välja den del av låten som du vill ha som ringsignal. Ringsignalen längd får inte överstiga 30 sekunder. Om du vill börja från början av låten, ställ in starttiden till 00:00 och sluttiden till det antal sekunder du vill att ringsignalen ska vara. Om du vill börja på refrängen av en låt, kolla vilken tid refrängen börjar och sedan kan du skriva in starttiden, sedan stopptiden när refrängen är slut. Till exempel, starttid - 02:15, Stopptid - 02:45. När du har skrivit in start-och stopptid, klickar du på OK.

   Steg 4: Högerklicka på låten igen och välj "Skapa Apple Lossless Audio File"

   iTunes kommer att ta det segment du just valt från låten i steg 3 och använda den för att skapa den nya filen (ringsignalen). En ny åt med samma namn men ny längd ska visas intill originalet i iTunes.

   Steg 5: Högerklicka på den nya låten och välj "Visa i Finder." (Om du använder ett Windows-baserat operativsystem, välj "Visa i Windows Explorer")

   Den nya låten kommer att dyka upp i ditt Finder-fönster som en M4a-fil, välj det!

   Steg 6: Byt namn på filtillägget från m4a till m4r... Se till att du byter namn på en förlängning, inte filen. Detta steg är mycket viktigt. Genom att ändra det till: m4r förvandlar man filen till en ringsignal.

   Steg 7: Gå tillbaka till iTunes och radera den nya korta versionen av låten.

   När du tillfrågas om du vill flytta den markerade låten till papperskorgen eller behålla den i iTunes, välj "Behåll fil" Detta steg är också viktigt. Om du inte tar bort den här låten kommer ringsignalen sparas felaktigt.
   Steg 8: Gå tillbaka till Finder (eller Windows Explorer) och dubbelklicka på m4r filen.. Ringsignalen flyttas automatiskt till ditt iTunes bibliotek.

   Steg 9: Anslut din iPhone till iTunes.

   Steg 10: Sedan är det endast att Synkronisera telefonen till datorn. Var noggrann med att "Synkronisera Ringsignaler".

   Nu hoppas jag att ni gör massor av grymma ringsignaler. Jag är trött på att höra samma gamla "Marimba"!

   Läs mer
  • iNyheter

   Bilder på "Budget iPhone"

   Medan de ryktas om att Apple ska lansera en billigare variant på iPhone. Nu har det läckt ut bilder på den nya "Budget iPhone", som finns i flera färger med tillverkat i hårdplast, lite likt den förgående iPhone 3G.

   Sedan förra helgen har flera nya bilder som publicerats på diverse olika forum.

   Jämfört med iPhone 5 är denna iPhone något tjockare, 8,5 mm tjock jämfört med 7,6 mm för iPhone 5.

   Prestandan och egenskaperna ska vara likgiltiga med iPhone 5, men volymknapparna tycks skifta från den runda designen som setts på senaste iPhone-modellerna till piller-formade, och högtalaren och mikrofonhålen på nederkanten med en enklare konstruktion jämfört med iPhone 5.

   Läs mer

  Artiklar 1 till 10 av totalt 24